Wilhelminahoeve Zorgboerderij

Beschermd wonen op Verlorenhoek 6, Wanroij, Noord-Brabant

Omschrijving

Doelgroep
Omdat we een kleinschalige vorm van beschermd wonen aanbieden is het erg belangrijk dat de vijf bewoners goed bij elkaar passen. We bieden een rustige, prikkelarme omgeving voor mensen met een autisme spectrum stoornis, schizofrenie, een stemmingsstoornis en/of een lichte verstandelijke beperking. Soms is het moeilijk om een doelgroep in hokjes te plaatsen. Heb je andere problematiek, maar denk je wel dat je past bij een groep met deze achtergronden? Dan mag je altijd even contact opnemen om te bekijken of plaatsing mogelijk is.

Ligging
Woon-zorgboerderij de Wilhelminahoeve is gelegen in een groene omgeving, op het platteland van Noord-Brabant. Op het erf zijn honden, poezen, kippen, pony's en paarden. Het openbaar vervoer is op op loopafstand te bereiken en je bent zo bij de supermarkt of in het bos om met de honden te gaan wandelen. Iedereen heeft een eigen woon-slaapkamer en er is een gezamenlijke woonkamer waar ook gezamenlijk wordt gegeten.

Ondersteuning
De zorgboerderij is niet gericht op productie, maar enkel op het ondersteunen van de bewoners. Paul en Loes, de zorgboeren, zijn praktisch altijd aanwezig. De combinatie van beschermd wonen met dagbesteding op dezelfde locatie zorgt ervoor dat je een overzichtelijk dagritme hebt, waarin je als in een familie wordt ondersteund door Paul en Loes. Zorg is mensenwerk, dus we kijken altijd samen met jou hoe en waarbij we je het beste kunnen ondersteunen.

Dagbesteding
Op het erf is altijd wel wat te doen. Als je van dieren houd mag je de paarden borstelen of paardrijden. Of lekker met de honden ravotten. In een kleine moestuin kweken we onze eigen groenten en in de boomgaard plukken we ons eigen fruit. We leven mee met de seizoenen: in de zomer wordt er gehooid, in de herfst zijn de appels rijp, in de winter gaan we sneeuwscheppen en in het voorjaar krijgen we vaak een veulentje. Voor iedereen is er wel een leuke daginvulling te bedenken. De een is het liefst rustig binnen bezig, de ander steekt het liefst zijn armen uit de mouwen en helpt mee met het snoeien van de tuin. Maar er is ook altijd genoeg tijd voor ontspanning.

Wat deze woning uniek maakt
Wij, Loes en Paul, hebben veel ervaring in de zorg. Vroeger werkten we bij grote instellingen, maar we geloven veel meer in kleinschalige zorg met hechte vertrouwensbanden en veel persoonlijke aandacht. Daarom zijn we twaalf jaar geleden begonnen met de zorgboerderij. We zorgen voor leuke dagactiviteiten en proberen samen te zorgen voor een fijne sfeer. We zorgen onze vijf bewoners zich thuis kunnen voelen en de aandacht en ondersteuning krijgen die ze verdienen.

Vrijblijvend kennismaken of vragen stellen
Heb je nog vragen voor deze woning, of wil je een keer gaan kijken en kennismaken? Neem dan contact op met Loes Albers.

Details

Woning

Aantal kamers
5 kamers, waarvan 1 of meerdere kamers beschikbaar
Financiering
ZIN (Wmo-contractpartner), pgb en wlz
Type woning
Zorgboerderij
Woonomgeving
In een kleine groep
Ligging
In een dorp, op het platteland, in de natuur, nabij winkels en nabij openbaar vervoer

Kamers

Gem. woonoppervlakte
16 m2
Eigen WC
Nee
Eigen badkamer
Nee
Eigen keuken
Nee
Kamer inrichting
Zelf de kamer inrichten
Gezamenlijk woonkamer
Ja
Rolstoeltoegangelijk
Nee

Doelgroep

Leeftijd
25 t/m 55 jaar
Geslacht
Vrouwen en mannen
Problematiek
Niet Aangeboren Hersenletsel, autisme spectrum, schizofrenie, stemmingsstoornis, licht verstandelijke beperking en overige problematiek
Doel
Werken aan zelfstandigheid en/of werken aan stabiliteit

Zorgaanbod

Vaste persoonlijke begeleiders
Ja, die je elke dag ziet
Verpleging en verzorging
Nee
Begeleiding
Bij het koken, bij het huishouden, bij de administratie en bij de dagstructuur
24 uur aanwezig
Ja, 24 uur per dag begeleiding aanwezig in het pand

Dagbesteding en werk

Geregeld door organisatie
Ja, via Wilhelminahoeve zorgboerderij
Soort
Rustig aan, lekker actief en creatief
Samenstelling
In een kleine groep
Locatie
Op een zorgboerderij en dichtbij of rondom de woning

Zorgaanbieder

Wilhelminahoeve zorgboerderij
Contact
Loes Albers
Woningen
1
Medewerkers
2