DigiZorg Vlissingen

Beschermd wonen op Energieweg 15, Vlissingen, Zeeland

Omschrijving

Doelgroep
Een kleine groep bewoners (voor een gemiddelde bewoningstijd van circa 2 tot 3 jaar) met ASS en/of een lichte verstandelijke beperking die aangewezen zijn op begeleiding om zelfstandig te kunnen wonen. Soms kan er ook andere problematiek aanwezig zijn, maar deze staat minder op de voorgrond. Gewoonlijk is het doel om uiteindelijk zonder begeleiding zelfstandig te kunnen gaan wonen, maar indien nodig is ook bewoning voor langere tijd mogelijk. Wij vinden het belangrijk dat iedereen op een zo fijn mogelijk manier bij ons kan wonen en we kijken daarom kritisch naar de samenstelling van de groep, zodat we kunnen waarborgen dat iedereen zich ook veilig en thuis kan blijven voelen.

Ligging
De woongroep is gelegen op een aantrekkelijke locatie aan het kanaal, de dorpskern van Oost-souburg en het centrum van Vlissingen zijn dichtbij. Er is een sportschool op nog geen 100 meter afstand. Verder rij je zo de A58 op en is er een bushalte en een NS station op loopafstand. Het betreft een nieuw gerealiseerd pand met goede voorzieningen en een aangelegen bedrijfswoning.

Ondersteuning
Ondersteuning op het vlak van geestelijk welzijn en de ADL (boodschappen, koken, huishouden, persoonlijke hygiëne, financiën, budgettering en schulden, afspraken en contact met instanties etc.), en ondersteuning van het sociaal-emotioneel welbevinden van de bewoner. Wij streven naar een cultuur, waarin sprake is van respect voor het individu en voor elkaar en waar ruimte is voor het maken van eigen keuzes.

Dagbesteding
Op dit vlak zijn er diverse mogelijkheden. Cliënten kunnen bij Digiteam dagbesteding volgen binnen het bedrijf gericht op ICT en internet. Continuering van dagbesteding die mensen al hebben, bekijken we samen wat betreft haalbaarheid. Naast de mogelijkheden die worden geboden door onze eigen dagbesteding en andere voorzieningen in de regio, willen we bekijken of er ook andere vormen van geïntegreerde dagbesteding kunnen worden ontwikkeld. Centraal uitgangspunt hierbij is dat de bewoner een meerwaarde kan ontlenen aan de invulling van zijn dagbesteding. Voor een aantal bewoners is het mogelijk zinvol om de dagbesteding meer rondom de woonvoorziening in te vullen.

Wat deze woning uniek maakt
Kleinschalig, veel persoonlijke aandacht, ruimte voor eigen keuzes en vrijheid om ongedwongen op je eigen tempo te werken aan persoonlijke groei, zoveel mogelijk biologisch en verantwoord boodschappen doen. Bij ons is veel in overleg mogelijk mits het verantwoord is en niet ten koste gaat van medebewoners :)

Vrijblijvend kennismaken of vragen stellen
Heb je nog vragen voor deze woning, of wil je een keer gaan kijken en kennismaken? Neem dan contact op met Antoon Cusell.

Details

Woning

Aantal kamers
4 kamers, waarvan 1 of meerdere kamers beschikbaar
Financiering
ZIN (Wmo-contractpartner), pgb, wlz en jeugdwet
Type woning
Huis in de wijk
Woonomgeving
In een kleine groep
Ligging
In de stad, nabij winkels en nabij openbaar vervoer

Kamers

Gem. woonoppervlakte
12 m2
Eigen WC
Nee
Eigen badkamer
Nee
Eigen keuken
Nee
Kamer inrichting
Ingerichte kamer
Gezamenlijk woonkamer
Ja
Rolstoeltoegangelijk
Nee

Doelgroep

Leeftijd
17 t/m 30 jaar
Geslacht
Vrouwen en mannen
Problematiek
Angststoornissen, autisme spectrum en licht verstandelijke beperking
Doel
Werken aan zelfstandigheid en/of werken aan stabiliteit

Zorgaanbod

Vaste persoonlijke begeleiders
Ja, die je elke dag ziet
Verpleging en verzorging
Nee
Begeleiding
Bij het koken, bij het huishouden, bij de administratie, bij de dagstructuur en met sociale contacten
24 uur aanwezig
Ja, 24 uur per dag begeleiding aanwezig in het pand

Dagbesteding en werk

Geregeld door organisatie
Ja, via DigiZorg. Maar mag je ook zelf regelen
Soort
Rustig aan, lekker actief en creatief
Samenstelling
In een kleine groep
Locatie
In een werkplaats, in een winkel, op een zorgboerderij en dichtbij of rondom de woning

Zorgaanbieder

DigiZorg
Contact
Antoon Cusell
Woningen
1
Medewerkers
6