Zorgboerderij Reek

Beschermd wonen op De steeg 2a, Reek, Noord-Brabant
Vooraanzicht zorgboerderij reek
Zelfgemaakte bloembakken
Schapen in de weide
Koeien voeren en verzorgen
Tuinieren in de moestuin
Zorgboerderij in de sneeuw
Laden...
Laden...

Omschrijving

Doelgroep
We bieden een rustige omgeving aan de doelgroepen: Licht Verstandelijk Beperkt (LVB), Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), Autisme Spectrum Stoornis (ASS), persoonlijkheid- en gedragsstoornissen. Samen met de bewoner zal overeenstemming worden bereikt over wat voor ondersteuning nodig is en wat er mogelijk is. Zodat we maatwerk kunnen bieden.

Ligging
Zorgboerderij Reek ligt omringd door weilanden, op het platteland in NO-Brabant. Op de zorgboerderij zijn verschillende dieren aanwezig zoals schapen, kalveren, paarden, kippen, konijnen, katten en hond Boris. Vanaf de zorgboerderij is het ongeveer 20 min. lopen tot de bushalte. Winkels zijn ongeveer op 5 km afstand te bereiken. De kerk is op 1 km afstand van de zorgboerderij. Twee appartementen zijn gelegen op de begane grond(rolstoel toegankelijk). Twee op de eerste verdieping.

Ondersteuning
De ontwikkeling en het leerproces van de deelnemer wordt ondersteund en bevorderd door de deelnemer deel uit te laten maken van een gestructureerde leefsituatie. Deelnemers moeten zich binnen Zorgboerderij Reek op hun plek voelen en zichzelf kunnen zijn. Onze doelstelling is het bevorderen van het 'samen doen' gevoel. Er is bewust gekozen voor een 'mix' van doelgroepen, zo zien we dat mensen elkaar helpen en van elkaar kunnen leren. De begeleiding is altijd beschikbaar en bereikbaar.

Dagbesteding
In combinatie met wonen op Zorgboerderij Reek bieden wij dagbesteding aan in de vorm van werken op eigen tempo en beleving van werk op de boerderij. Door samen te werken bouwen we aan sociale vaardigheden, het saamhorigheidsgevoel en geven we complimentjes aan elkaar. Op de boerderij is er altijd wel iets te doen. Voor ieder is er wel een leuke dag invulling te bedenken. Van het voeren en verzorgen van de dieren tot creatief bezig zijn in de activiteitenruimte. Op het erf is de stalling voor de dieren te vinden, een grote moestuin, een siertuin, een belevingstuin en een grote tuinkas. Daarnaast hebben we een theetuin waar voorbijgangers in de zomer thee of koffie kunnen komen drinken.

Vrijblijvend kennismaken of vragen stellen
Heb je nog vragen voor deze woning, of wil je een keer gaan kijken en kennismaken? Neem dan contact op met Riekie Kappen.

Details

Woning

Aantal kamers
4 kamers, waarvan 1 of meerdere kamers beschikbaar
Financiering
ZIN (Wmo-contractpartner), pgb en wlz
Type woning
Zorgboerderij
Woonomgeving
Zo zelfstandig mogelijk
Ligging
Op het platteland

Kamers

Gem. woonoppervlakte
45 m2
Eigen WC
Ja
Eigen badkamer
Ja
Eigen keuken
Ja
Kamer inrichting
Ingerichte kamer of zelf de kamer inrichten
Gezamenlijk woonkamer
Ja
Rolstoeltoegangelijk
Nee

Doelgroep

Leeftijd
18 t/m 65 jaar
Geslacht
Vrouwen en mannen
Problematiek
Angststoornissen, niet aangeboren hersenletsel, persoonlijkheidsstoornis, autisme spectrum, schizofrenie, adhd, stemmingsstoornis en licht verstandelijke beperking
Doel
Werken aan zelfstandigheid en/of werken aan stabiliteit

Zorgaanbod

Vaste persoonlijke begeleiders
Ja, die je elke dag ziet
Verpleging en verzorging
Nee
Begeleiding
Bij het koken, bij het huishouden, bij de administratie, bij de dagstructuur en met sociale contacten
24 uur aanwezig
Nee

Dagbesteding en werk

Geregeld door organisatie
Ja, via Zorgboerderij Reek
Soort
Rustig aan, lekker actief en creatief
Samenstelling
In een kleine groep
Locatie
Op een zorgboerderij

Zorgaanbieder

Zorgboerderij Reek
Contact
Riekie Kappen
Woningen
1
Medewerkers
5