Sociaal Pension - SMO Verdihuis

Beschermd wonen op Kardinaal de Jongstraat 17, Oss, Noord-Brabant
Gezamenlijke huiskamer
Appartement
Appartement
Entree
Laden...
Laden...

Omschrijving

Doelgroep
In het Sociaal Pension wonen 23 mensen met een beschikking/indicatie voor Beschermd Wonen. Iedere bewoner heeft een eigen woonslaapkamer met douche en toilet. Daarnaast is er een huiskamer voor algemeen gebruik. De bewoner kan ervoor kiezen om hier gezamenlijk de maaltijden te nuttigen of TV te kijken. Ook is er een grote tuin waar gebruik van gemaakt kan worden. Het Sociaal Pension is een tijdelijke woonvoorziening. Alle activiteiten die georganiseerd worden zijn er op gericht om de bewoner te ondersteunen op weg naar een zo groot mogelijke vorm van zelfredzaamheid. Gemiddeld wonen mensen 3 jaar op het Sociaal Pension, daarna stromen ze vaak door naar een meer zelfstandige woonvorm.

Ligging
Het Sociaal Pension bevindt zich op de hoofdlocatie van het SMO Verdihuis in Oss. Het station en het centrum zijn op loopafstand (10 minuten lopen). Verder is er op enkele minuten afstand een klein winkelcentrum met o.a. supermarkt, bakker, bloemist.

Ondersteuning
Bij aanmelding wordt je ontvangen door de Centrale Toegang. Deze medewerkers bespreken met je wat de reden is van je aanvraag en kijken hoe ze je het beste verder kunnen helpen. Beschermd Wonen op het Sociaal Pension is dan één van de mogelijkheden. We werken binnen het Verdihuis met Trajectbegeleiders. Hij/zij is je vaste aanspreekpunt gedurende het volledige begeleidingstraject. Daarnaast zijn er bij het Verdihuis groepsbegeleiders en financieel begeleiders werkzaam.

Dagbesteding
Als je op het Sociaal Pension woont wordt er samen met jou gekeken welke dagbesteding bij je past en waar je talenten liggen. Voor de ene bewoner is dit een betaalde baan, terwijl een andere bewoner behoefte heeft aan een vorm van dagbesteding. De begeleiding hierin is op maat. Intern kan gebruik gemaakt worden van de Pitstop. Hier zijn allerlei vormen van dagbesteding en leer-werktrajecten mogelijk.

Wat deze woning uniek maakt
Binnen het SMO Verdihuis werken we met Herstelwerk. Dit betekent dat de trajectbegeleider samen met jou zoekt naar je mogelijkheden en talenten. De trajectbegeleider ondersteunt je om een stip op de horizon te zetten. Vervolgens ga je aan de slag om dit ook te bereiken. Onderweg kom je waarschijnlijk hobbels tegen op allerlei verschillende leefgebieden (wonen, werken, leven, sociale contacten, financiën). De Trajectbegeleider leert je hoe je je mogelijkheden en talenten in kan zetten om die hobbels te nemen en je einddoel te bereiken.

Vrijblijvend kennismaken of vragen stellen
Heb je nog vragen voor deze woning, of wil je een keer gaan kijken en kennismaken? Neem dan contact op met Centrale Intake.

Details

Woning

Aantal kamers
23 kamers, waarvan 1 of meerdere kamers beschikbaar
Financiering
ZIN (Wmo-contractpartner) en wlz
Type woning
RIBW
Woonomgeving
In een grote groep
Ligging
In de stad

Kamers

Gem. woonoppervlakte
20 m2
Eigen WC
Ja
Eigen badkamer
Ja
Eigen keuken
Nee
Kamer inrichting
Ingerichte kamer
Gezamenlijk woonkamer
Ja
Rolstoeltoegangelijk
Ja

Doelgroep

Leeftijd
18 t/m 100 jaar
Geslacht
Vrouwen en mannen
Problematiek
Angststoornissen, niet aangeboren hersenletsel, persoonlijkheidsstoornis, autisme spectrum, ex-verslavingsproblematiek, schizofrenie, adhd, stemmingsstoornis, geheugenproblematiek, gedragsproblematiek met agressie, licht verstandelijke beperking en overige problematiek
Doel
Acute opvang en/of werken aan zelfstandigheid en/of werken aan stabiliteit

Zorgaanbod

Vaste persoonlijke begeleiders
Ja, die je elke dag ziet
Verpleging en verzorging
Ja
Begeleiding
Bij het koken, bij het huishouden, bij de administratie, bij de dagstructuur en met sociale contacten
24 uur aanwezig
Ja, 24 uur per dag begeleiding aanwezig in het pand

Dagbesteding en werk

Geregeld door organisatie
Ja, via Stichting Maatschappelijke Opvang Verdihuis. Maar mag je ook zelf regelen
Soort
Rustig aan, lekker actief en creatief
Samenstelling
In een kleine groep en zo zelfstandig mogelijk
Locatie
In een werkplaats, in een winkel, op een zorgboerderij en dichtbij of rondom de woning

Zorgaanbieder

Stichting Maatschappelijke Opvang Verdihuis
Contact
Centrale Intake
Woningen
2
Medewerkers
100