Zorgokee

Beschermd wonen op Aalsterweg 137, Eindhoven, Noord-Brabant
Impressie van de voorgevel van de beschermd wonen locatie aan de aalsterweg
Impressie van de voorgevel van de beschermd wonen locatie aan de aalsterweg
Impressie van de zijgevel van de beschermd wonen locatie aan de aalsterweg
Laden...
Laden...

Omschrijving

Doelgroep
- Jongeren tussen de 18 en 25 jaar. - Een diagnose binnen het autistisch spectrum, AD(H)D of LVG, wanneer er sprake is van een dubbele diagnose staat autisme op de voorgrond. - Een eigen inkomen om de woonlasten te betalen(salaris, uitkering, studiefinanciering). - Een beschermd wonen beschikking of een ZZP indicatie om de zorg te betalen. - Je hebt een vorm van dagbesteding of arbeid buitenshuis(studie, werk, stage o.i.d.)

Ligging
De studio's liggen op de hoek Aalsterweg/Ring, aan de rand van de rustieke wijk bloemenbuurt. Naast supermarkt Jan Linders en sportschool Basic Fit. Op loopafstand van de Genneperparken(natuurgebied met veel recreatie en sportfaciliteiten) en op fietsafstand van het centrum. Tegenover het pand is een bushalte, waarbij bussen o.a. rijden naar het centraal station.

Ondersteuning
De woonbegeleiding wordt op maat aangeboden door Zorgokee. De woonbegeleiding is De Aalsterweg is de eerste fase in traject naar compleet zelfstandig wonen in een eigen woning. In de eerste fase woon je met meerde bewoners, zoals aan de Aalsterweg, in een woonvoorziening. In deze begeleiding is er gemiddeld 10 tot 14 begeleiding per bewoner per week, met een minimum van 7 uur per week. Er is 24 uur per dag, 7 dagen per week een medewerker van Zorgokee bereikbaar in geval van calamiteiten.

Dagbesteding
Bij de start van het traject moet er een vorm zijn van dagbesteding of arbeid buitenshuis(school, stage, werk, dagbesteding). Als dit niet het geval is gaat de begeleider met de bewoner aan de slag om dit op maat te realiseren. In de tussentijd zijn er mogelijkheden voor arbeidsactivering in de gemeenschappelijke ruimte in het pand of op de hoofdlocatie in Sint - Oedenrode.

Wat deze woning uniek maakt
Het pand aan de Aalsterweg 137 te Eindhoven, met een zorgbestemming heeft 24 studio's op de begane grond. De studio's zijn gemiddeld 22 vierkante meter groot, met allen een eigen huisnummer. Men beschikt daarbij over een eigen toilet, douche en keuken. De kamers worden extra geïsoleerd, zodat de bewoners die hoog sensitief zijn niet worden gestoord. Daarbij heeft het pand aan de voorzijde, bij de ingang, een algemene multifunctionele ruimte van 50 vierkante meter. Het doel van de gemeenschappelijke ruimte is dat mensen elkaar ontmoeten. Dit mede door de drie functies van deze ruimte; arbeidsmatige dagbesteding, een gezamenlijke kookvoorziening en een soos.

Vrijblijvend kennismaken of vragen stellen
Heb je nog vragen voor deze woning, of wil je een keer gaan kijken en kennismaken? Neem dan contact op met Maikel Wijn.

Details

Woning

Aantal kamers
24 kamers
Financiering
ZIN (Wmo-contractpartner) en pgb
Type woning
Anders
Woonomgeving
Zo zelfstandig mogelijk
Ligging
In de stad, nabij winkels en nabij openbaar vervoer

Kamers

Gem. woonoppervlakte
20 m2
Eigen WC
Ja
Eigen badkamer
Ja
Eigen keuken
Ja
Kamer inrichting
Zelf de kamer inrichten
Gezamenlijk woonkamer
Nee
Rolstoeltoegangelijk
Ja

Doelgroep

Leeftijd
18 t/m 25 jaar
Geslacht
Vrouwen en mannen
Problematiek
Niet Aangeboren Hersenletsel, autisme spectrum en adhd
Doel
Werken aan zelfstandigheid

Zorgaanbod

Vaste persoonlijke begeleiders
Ja, die je elke dag ziet
Verpleging en verzorging
Nee
Begeleiding
Bij het koken, bij het huishouden, bij de administratie, bij de dagstructuur en met sociale contacten
24 uur aanwezig
Nee

Dagbesteding en werk

Geregeld door organisatie
Nee, dat mag jezelf regelen

Zorgaanbieder

ZorgOkee
Contact
Maikel Wijn
Woningen
1
Medewerkers
100