Jabbok

Beschermd wonen op Eeserstraat 7, Eesergroen, Drenthe

Omschrijving

Doelgroep
Jabbok bied 24-uurs opvang en begeleiding voor mannen met verslavingsproblemen en eventuele bijkomende psychosociale problemen. Op onze zorgboerderij in Eesergroen leer je weer een gezond leven op te bouwen zonder alcohol en drugs. Het dagelijkse ritme, het teamwork en de rustgevende natuur helpen je om je eigen kracht te herontdekken. Een zo normaal mogelijk leefritme ingebed in de lokale samenleving, waar het vooral gaat om (samen)werken en zelf verantwoordelijkheid dragen. Een omgeving waar men kan leren van elkaar, door interactie en ervaring. Na de eerste opvang/ woongroep kan de bewoner bij voldoende stabiliteit en zelfredzaamheid naar een vervolgwoning.

Ligging
Jabbok ligt in het dorp Eesergroen op drie km afstand van Borger. Eesergroen ligt op 20 km van Emmen en 23 km van Assen. De zorgboerderij biedt veel rust en ruimte en is omgeven door weilanden. Verder zijn een bosrijk gebied en een groot natuurbad dichtbij. Borger heeft een leuk winkelcentrum, daarnaast zijn er goede busverbindingen naar Emmen, Assen, Groningen en Stadskanaal.

Ondersteuning
Op Jabbok werken 6 medewerkers. In principe is er 24 uur per dag begeleiding aanwezig of binnen 5 minuten oproepbaar. Ondersteuning en begeleiding wordt geboden op alle levensgebieden. Wij begeleiden de bewoners in hun ontwenning- en herstelproces en bereiden hen voor op een leven in de maatschappij. Zo nodig is er contact met de VNN en/of de GGZ voor advies en behandeling.

Dagbesteding
Bij Jabbok wordt er arbeidsmatige dagbesteding aangeboden op het terrein of in de nabijheid. Dit kan zijn technische werkzaamheden of houtbewerking, maar ook werken in de tuin en met dieren. Wanneer je vanuit de eerste opvang/ woongroep naar de meer zelfstandige en zelfredzame vervolgwoning gaat, zal er gezocht worden naar passend (vrijwilligers) werk of dagbesteding voor minimaal 20 uur per week buiten Jabbok.

Wat deze woning uniek maakt
Wij geloven in onze aanpak, die anders is dan de meeste andere. Jabbok is een plek met een hart. We bieden je een informele omgeving waar veel kan, als je met respect handelt. Het leren met en van elkaar vormt de basis van een onderscheidende aanpak. We staan nadrukkelijk naast de bewoner en zijn een vangnet, ook als elders de deur dichtgaat. Hierbij blijft participeren en integreren in de maatschappij als vanzelfsprekend uitgangspunt.

Vrijblijvend kennismaken of vragen stellen
Heb je nog vragen voor deze woning, of wil je een keer gaan kijken en kennismaken? Neem dan contact op met Sonja van Klaveren.

Details

Woning

Aantal kamers
12 kamers, waarvan 1 of meerdere kamers beschikbaar
Financiering
ZIN (Wmo-contractpartner)
Type woning
Zorgboerderij
Woonomgeving
In een kleine groep
Ligging
In een dorp, op het platteland, in de natuur, nabij winkels en nabij openbaar vervoer

Kamers

Gem. woonoppervlakte
11 m2
Eigen WC
Nee
Eigen badkamer
Nee
Eigen keuken
Nee
Kamer inrichting
Ingerichte kamer of zelf de kamer inrichten
Gezamenlijk woonkamer
Ja
Rolstoeltoegangelijk
Nee

Doelgroep

Leeftijd
25 t/m 65 jaar
Geslacht
Mannen
Problematiek
Ex-verslavingsproblematiek en overige problematiek
Doel
Werken aan zelfstandigheid en/of werken aan stabiliteit

Zorgaanbod

Vaste persoonlijke begeleiders
Ja, die je elke dag ziet
Verpleging en verzorging
Nee
Begeleiding
Bij het koken, bij het huishouden, bij de administratie, bij de dagstructuur en met sociale contacten
24 uur aanwezig
Ja, 24 uur per dag begeleiding aanwezig in het pand

Dagbesteding en werk

Geregeld door organisatie
Ja, via Stichting Jabbok. Maar mag je ook zelf regelen
Soort
Rustig aan en lekker actief
Samenstelling
In een kleine groep en zo zelfstandig mogelijk
Locatie
In een werkplaats, op een zorgboerderij en dichtbij of rondom de woning

Zorgaanbieder

Stichting Jabbok
Contact
Sonja van Klaveren
Woningen
1
Medewerkers
6