Familiehoeve Benningbroek

Beschermd wonen op oosterstraat 42, Benningbroek, Noord-Holland

Omschrijving

Doelgroep
Onze bewonersgroep is divers van aard en hebben allen op hun eigen manier zorg nodig. Deze zorgvraag komt voort vanuit een lichamelijk of mentaal ziektebeeld. Dit ziektebeeld staat echter op de achtergrond, het gaat ons om de mogelijkheden die onze bewoners hebben, genieten van de kleine dingen, het gezellig hebben met elkaar.. gewoon goede zorg, oprechte aandacht en oog voor 'jezelf kunnen zijn'. We beschouwen onze bewoners als partners in de zorg, dat is een prettige beleving.

Ligging
Onze boerderij ligt langs een rustige weg, omringd door een prachtige tuin en eigen erf. De seizoenen zijn op die manier zichtbaar, de natuur omarmt je vanaf het terras of als dat nog te fris is middels de openslaande deuren. Schaapjes, koeien, velden, we liggen erg landelijk.

Ondersteuning
Ons team is 24 uur per dag aanwezig en we nemen de tijd om u te leren kennen. We willen graag weten wat u blij maakt naast de gewone zaken zoals, gewoon goede zorg, goed eten en drinken, goed gesprek, uw zorg tijdig bijstellen, uw gezondheid bespreekbaar maken, zodat we weten wat u wel en niet wilt. Daarnaast is het belangrijk dat we weten HOE u wilt leven, welke invulling vind u nou leuk en tovert die sprankeling in uw ogen? want daar gaat het om, dat maakt het leven ( té) leuk.

Dagbesteding
Het leven in de boerderij, het meedoen in het grote gezin is een groot onderdeel van de invulling van uw dag. Ontbijten, lunchen en dineren..afruimen, samen genieten van de geur van verse koffie, koekje erbij en een fijn gesprek, de krant doorpluizen, de puzzel maken, de was opvouwen, de boodschappen opruimen...eitjes rapen, en elke dag is er op wens een extra activiteit, waaraan u kunt meedoen of niet.. dat mag u zelf weten, het is uw leven, maar we blijven u wél uitnodigen.

Wat deze woning uniek maakt
De ligging is uniek, je ervaart echt een vakantiegevoel, daarbij maakt de manier van zorg verlenen het grote verschil, u hoeft zich niet aan ons aan te passen we willen graag dat u zichzelf laat zien, dit is niet het eindstation, het leven gaat gewoon verder samen met ons, dat u zorg nodig heeft àllá..dat snappen we, woongenot, levensgeluk, humor, lekker aanrommelen op uw eigen manier..Dát is belangrijk en dat maakt ons samen heel bijzonder.

Vrijblijvend kennismaken of vragen stellen
Heb je nog vragen voor deze woning, of wil je een keer gaan kijken en kennismaken? Neem dan contact op met Jessica Verberne.

Details

Woning

Aantal kamers
10 kamers, waarvan 1 of meerdere kamers beschikbaar
Financiering
PGB, wlz en zvw
Type woning
Zorgboerderij
Woonomgeving
In een kleine groep
Ligging
In een dorp, op het platteland, in de natuur en nabij winkels

Kamers

Gem. woonoppervlakte
18 m2
Eigen WC
Ja
Eigen badkamer
Ja
Eigen keuken
Nee
Kamer inrichting
Zelf de kamer inrichten
Gezamenlijk woonkamer
Ja
Rolstoeltoegangelijk
Ja

Doelgroep

Leeftijd
60 t/m 100 jaar
Geslacht
Vrouwen en mannen
Problematiek
Niet Aangeboren Hersenletsel, geheugenproblematiek, licht verstandelijke beperking en overige problematiek
Doel
Acute opvang en/of werken aan stabiliteit

Zorgaanbod

Vaste persoonlijke begeleiders
Ja, die je elke dag ziet
Verpleging en verzorging
Ja
Begeleiding
Bij het koken, bij het huishouden, bij de dagstructuur en met sociale contacten
24 uur aanwezig
Ja, 24 uur per dag begeleiding aanwezig in het pand

Dagbesteding en werk

Geregeld door organisatie
Ja, via Familiehoeve Benningbroek
Soort
Rustig aan, lekker actief en creatief
Samenstelling
In een kleine groep
Locatie
Dichtbij of rondom de woning

Zorgaanbieder

Familiehoeve Benningbroek
Contact
Jessica Verberne
Woningen
1
Medewerkers
45