Studio appartement in Amersfoort

Beschermd wonen op Matthias Withoosstraat 36, Amersfoort, Utrecht

Omschrijving

Doelgroep
Mensen die in aanmerking komen zijn 18 jaar of ouder en hebben een lichte tot matige verstandelijke beperking. Vaak hebben ze ook gedragsproblematiek, zoals bijv. kenmerken van ADHD of PDD-NOS. Belangrijk is wel dat de verstandelijke beperking voorliggend is op eventuele andere problematiek. Wonen bij Matthias Zorg is mogelijk met CIZ indicatie ZZP VG04 tot en met ZZP VG07. Hiernaast hebben bewoners een eigen inkomen, bijv. via de Wajong, en heeft de bewoner een bewindvoerder om te ondersteunen bij de financiën.

Ligging
Vrijstaand pand middenin de levendige wijk Soesterkwartier met veel sociale voorzieningen op loopafstand. Ook met het openbaar vervoer is het goed te bereiken. Het pand heeft een ruime opzet en doet licht aan vanwege de hoge plafonds. Dit maakt het karakteristiek en sfeervol. Om het gebouw heen ligt een ruime groene tuin. Er zijn 11 appartementen met elk een eigen badkamer, keuken, slaapgedeelte, woongedeelte en toilet. Daarnaast is er een gezamenlijke ruime woonkeuken.

Ondersteuning
Er is altijd de veiligheid van 24-uurs begeleiding in het pand. Daarnaast krijgt iedere bewoner persoonlijke begeleiding die is ingepland op een manier en op tijden die passen bij die persoon en zijn/haar doelen. Wij werken niet met standaard oplossingen, maar voor ieder een passend plan voor wonen, zorg en dagbesteding. We werken met een klein team van professionele begeleiders, waarin geen flexwerkers worden ingezet. Elke bewoner heeft twee vaste persoonlijk begeleiders die aanspreekpunt zijn.

Dagbesteding
Het is mogelijk om dagbesteding te volgen bij Matthias Zorg. Er is een dagbestedingsruimte in het pand, hier gaan we te werk op de wijze die voor ons kenmerkend is: dagbesteding op maat voor elk persoon, zo zelfstandig mogelijk en geen grote groepen. Waar mogelijk realiseren we passende werkplekken bij bedrijven waar cliënten onder intensieve begeleiding zelf actief kunnen zijn in de samenleving.

Wat deze woning uniek maakt
Matthias Zorg staat voor kleinschalige woonzorg met een persoonlijke benadering. Een combinatie tussen voldoende, kwalitatief hoge zorg op alle levensgebieden en tegelijkertijd een zo hoog mogelijke mate van zelfstandigheid en individualiteit is wat Matthias Zorg tot een unieke woonvorm maakt

Vrijblijvend kennismaken of vragen stellen
Heb je nog vragen voor deze woning, of wil je een keer gaan kijken en kennismaken? Neem dan contact op met Bianca Balk.

Details

Woning

Aantal kamers
1 kamers, waarvan 1 of meerdere kamers beschikbaar
Financiering
ZIN (Wmo-contractpartner), pgb en wlz
Type woning
Anders
Woonomgeving
Zo zelfstandig mogelijk
Ligging
In de stad, nabij winkels en nabij openbaar vervoer

Kamers

Gem. woonoppervlakte
40 m2
Eigen WC
Ja
Eigen badkamer
Ja
Eigen keuken
Ja
Kamer inrichting
Zelf de kamer inrichten
Gezamenlijk woonkamer
Ja
Rolstoeltoegangelijk
Nee

Doelgroep

Leeftijd
18 t/m 80 jaar
Geslacht
Vrouwen en mannen
Problematiek
Angststoornissen, niet aangeboren hersenletsel, persoonlijkheidsstoornis, autisme spectrum, ex-verslavingsproblematiek, adhd, stemmingsstoornis, licht verstandelijke beperking en overige problematiek
Doel
Werken aan zelfstandigheid en/of werken aan stabiliteit

Zorgaanbod

Vaste persoonlijke begeleiders
Ja, die je elke dag ziet
Verpleging en verzorging
Nee
Begeleiding
Bij het koken, bij het huishouden, bij de administratie, bij de dagstructuur en met sociale contacten
24 uur aanwezig
Ja, 24 uur per dag begeleiding aanwezig in het pand

Dagbesteding en werk

Geregeld door organisatie
Ja, via Matthias Zorg . Maar mag je ook zelf regelen
Soort
Rustig aan, lekker actief en creatief
Samenstelling
In een kleine groep en zo zelfstandig mogelijk
Locatie
Dichtbij of rondom de woning

Zorgaanbieder

Matthias Zorg
Contact
Bianca Balk
Woningen
2
Medewerkers
24